De Almelose borstelindustrie is een begrip op het gebied van technische borstels en entreematten

Sinds 1910 hebben wij ons ontwikkeld tot een totaalleverancier van borstels

De Almelose Borstelindustrie is een begrip op het gebied van technische borstels en entreematten. Sinds de oprichting in 1910 heeft de ABI zich al drie generaties lang ontwikkeld tot een totaal- leverancier van borstels. Eén van onze kernactiviteiten is het produceren van een compleet assortiment entreematten waarin o.a. borstels kunnen worden verwerkt.

Onze matten vinden hun weg naar klanten over de hele wereld in inmiddels al meer dan 45 landen! Onze service houdt niet op bij het produceren en verkopen, maar indien gewenst meten wij uw mat ook in en/of plaatsen hem deskundig. Mocht u nog verdere informatie willen, dan kunt U uiteraard altijd een afspraak maken met ons verkoopteam of een bezoek brengen aan onze showroom. De deur staat altijd voor u open!

Onze service houdt niet op bij het produceren en verkopen

DE ALMELOSE BORSTEL INDUSTRIE IS GESPECIALISEERD IN DE EERSTE TWEE ZONES VAN EEN ENTREE

Entree zones

De ABI (Almelose Borstel Industrie) is gespecialiseerd in de eerste twee zones van een entree mede dankzij onze borstels die wij als producent zelf in allerlei vormen en maten in onze entreematten toepassen.

Eerste zone

De eerste zone is bedoeld om het groffe vuil onder de schoenzolen te verwijderen, zoals zand en grint. Onze oprolbare borstelmat en onze oprolbare Aluflexmatten met borstelinlage of met rubber zijn hier uitermate geschikt voor. Uiteraard kan er ook gekozen voor onze Duplomat met borstels, met rubber of een combinatie hiervan.

Tweede zone

Wanneer u eenmaal binnen stapt zal de tweede zone ervoor zorgdragen dat nattigheid geen kans krijgt om binnen te komen. De optimale situatie dus om uw gebouw, winkel of kantoor van binnen schoon te houden! Voor deze zone worden zowel onze Aluflexmatten en Alukabelmatten met tapijt en naaldvilt, maar ook onze Duplomatten veelvuldig toegepast.

entreezones1

DE ALMELOSE BORSTEL INDUSTRIE HOUDT REKENING MET HET MILIEU

Wij proberen zo groen mogelijk te produceren 

Milieu

De ABI doet er alles aan om zo optimaal mogelijk met het milieu mee te denken en daardoor zo “groen“ mogelijk te produceren. Enkele matten van ons zijn zelfs 100% gerecycled! Het begint al bij ons op kantoor waar het papier, het plastic en de cartridges zorgvuldig gescheiden worden. Het geld wat wij voor recycling van onze cartridges krijgen wordt gedoneerd aan organisaties die iets positiefs betekenen voor onze natuur.

Productie

Ook in de productie van onze matten is er altijd restafval. Deze restanten worden verzameld en gescheiden waarbij het aluminium weer versmolten wordt om her te gebruiken. De overblijfselen van het pvc en het nylon wordt teruggestuurd naar onze leverancier om vervolgens weer te recyclen en toe te passen voor onze entreematten. Zo probeert de ABI op haar eigen manier een steentje bij te dragen aan een beter en gezonder leefmilieu!

recycle

DE MATTEN VAN DE ALMELOSE BORSTEL INDUSTRIE ZIJN BRANDVEILIG

Een veilig entree begint bij een brandveilige mat 

Brandveiligheid

Al onze matten zijn getest volgens de Europese Normen inzake brandveiligheid. Dit om vast te kunnen stellen dat de veiligheid van de mensen gewaarborgd is op het moment dat er brand uitbreekt op de plek waar onze matten geïnstalleerd zijn.

Enkele matten van ons beantwoorden zelfs aan de strengste Europese brandnorm Bfl- S1, waarbij de mat vrijwel onbrandbaar is, zelfdovend is en waarbij nauwelijks rook optreedt!

TUV getest

Het brandgedrag van al onze matten zijn getest door TÜV Rheinland in Nederland. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe brandveilig uw uitgekozen entreemat is, kunt U altijd terecht bij ons verkoopteam.

Een veilige entree begint namelijk bij een brandveilige mat! 

pag-4

ONDERHOUDSBEPALINGEN

Net als vloeren heeft de entreemat ook onderhoud nodig

Onderhoudsbepalingen

Net als vloeren heeft de entreemat ook onderhoud nodig. Het is aan te bevelen dit met regelmaat te doen om zo de levensduur van de mat aanzienlijk te verlengen. De frequentie van het schoonmaken is afhankelijk van het gebruik van de mat (dagelijks, wekelijks, maandelijks). Van belang is waar de mat ligt, hoeveel verkeer er overheen komt en welk soort verkeer. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt over hoe frequent uw entree schoon gemaakt dient te worden, wij helpen u graag met advies!

Tips

Enkele tips om de levensduur van uw mat te verlengen:

  • Rol de mat op (niet slepen!), zuig of veeg onder de mat en rol de mat terug. Afhankelijk van het jaargetijde kan dit meer of minder zijn.
  • Verplaats de mat alleen in opgerolde toestand! De borstel-of tapijtzijde naar binnen tegen het beschadigen van de inlagen.
  • Bij de Duplomatten moeten de modulen worden opgelift.
  •  De ondergrond c.q. matput moet vlak zijn en schoongehouden worden.
  • Zand, grit en het aanwezig zijn van kleine steentjes kan de levensduur van de mat aanzienlijk verkorten.
  •  De bovenzijde van onze matten en in het bijzonder onze Duplomatten met een gesloten constructie kunt u zuigen of bij grotere vervuiling reinigen met een harde borstel of hoge- drukspuit. Let wel, enkel en alleen water gebruiken, geen andere schoonmaakmiddelen!

GARANTIEBEPALINGEN

Vijf jaar garantie op profielen, het aluminium en de monofilamenten (nylon borstels) 

Garantiebepalingen

Met inachtneming van de in deze brochure vermelde onderhoudsaanwijzingen, kunnen wij op onze profielen, het aluminium en de monofilamenten ( nylon borstels) een garantie geven van 5 jaar.
Men moet wel rekening houden met een afschrijving van 20% per jaar.

Houd U er s.v.p. rekening mee dat onze borstelmatten uit pvc regeneraat profielen bestaan, waardoor deze matten tot wel 10 mm kunnen uitzetten wanneer deze vol in de zon of dichtbij glas geïnstalleerd worden. Het glas kan dan fungeren als een vergrootglas waardoor de mat kan uitzetten.

Wanneer er vervolgens niet voldoende putruimte is gecreëerd voor de borstelmat, loopt U het risico dat de mat krom kan gaan trekken. Wij helpen U graag met het geven van technisch advies wanneer U moeite heeft met het uitzoeken van de meest geschikte mat voor een bepaalde locatie.

Tevens zijn de lichtere kleuren nylon, zoals oranje, geel, mintgroen, licht grijs en wit meer aan slijtage onderhevig onder invloed van UVA en UVB. Houdt hiermee rekening bij de bepaling van de mat (in de zon of dichtbij glas). Tevens kunnen wij een garantie geven van 5 jaar op de constructie van onze matten, indien de mat ten alle tijden goed opgerold en verplaatst is.

garantie