Profielen

Afwerkprofielen

Wanneer een entree nog gevormd moet worden, is een framewerk een zeer interessante optie. Hierbij ligt de mat enkele millimeters verzonken in het straatbeeld, waardoor de bovenkant van de borstelmat gelijk ligt aan het maaiveld.

De bovenkant van de profielen zijn licht geborsteld, wat een hoogwaardige uitstraling geeft. In ons assortiment hebben wij standaard twee verschillende breedtes, 1 of 2 centimeter. Andere breedtes zijn in overleg uiteraard ook realiseerbaar.

Klik op de tekening voor een vergroting

Framewerk

Om uw entree een extra dimensie te geven kunt U ervoor kiezen één van onze hoogwaardige afwerkprofielen te gebruiken. Deze afwerkprofielen worden ook vaak toegepast wanneer er veel zaagsneden in de mat aanwezig zijn die U graag wilt bedekken. Omdat wij tevens in staat zijn deze afwerkprofielen te buigen, zijn deze profielen ook geschikt voor tourniquets.

Het framewerk bestaat meestal uit een viertal in verstek gezaagde hoekprofielen die, met behulp van ankers, aan elkaar vastgezet kunnen worden indien gewenst. Het gehele framewerk kan voordat het beton gestort wordt, geïnstalleerd worden, maar kan ook naderhand op het beton geplaatst worden. Aangezien de put en het framewerk geheel klaar moeten zijn alvorens te entreemat te kunnen plaatsen, is aan te bevelen vooraf het framewerk te bestellen. Wij leveren graag de entreemat in een iets later stadium.

Ons framewerk is verkrijgbaar in vier verschillende hoogtes. Het voordeel van onze profielen is dat twee verschillende hoogtes in één profiel zijn verwerkt. Zo is ons profiel toch flexibel plaatsbaar wanneer op het laatste moment de putdiepte enigszins gewijzigd wordt. Het aluminium van beide profielen is geanodiseerd.

Klik op de tekening voor een vergroting

Aanloopprofielen

Het ABI entreematten programma staat uitstekend bekend vanwege het reinigend vermogen, de duurzaamheid en de perfecte uitstraling. Wanneer een mat niet verzonken of in een veegput ligt, verdient het de aanbeveling om een aanloopprofiel toe te passen. Rolstoelen, rollators en kinderwagens kunnen uw entree door de aanloopprofielen makkelijker passeren.

Wordt het aanloopprofiel aan de aanloopzijde van de mat toegepast, dan blijft de mat oprolbaar. Het aanloopprofiel kan ook als set worden geleverd. De mat wordt dan aan drie zijden opgesloten, waarbij de vierde zijde tegen de entree ligt. De drie profielen zijn in dat geval in verstek gezaagd en door de profieldelen vast te schroeven aan de ondergrond, kan de mat alsnog opgerold worden.

De Aanloopprofielen zijn verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes. Bij onze lage versie is het aluminium brut. Het aluminium van onze hoge versie is geanodiseerd.

Klik op de tekening voor een vergroting

T-profielen

Wanneer een mat opgesplitst moet worden om te voorkomen dat de mat te breed of te zwaar wordt, worden T-profielen toegepast. Deze opsplitsing van de mat wordt in overleg met de klant bepaald. Afhankelijk van de breedte en de vormgeving van de entree, kunnen dit twee, drie of zelfs meerdere delen worden. Tussen deze delen wordt er vervolgens een T-profiel geplaatst, wat de uitstraling van de mat ten goed komt.

Onze productie kent drie verschillende hoogtes, 10 mm, 14 mm en 17 mm, zodat voor ieder gekozen ABI mat een aangepast T-profiel aanwezig is. Alle drie de hoogtes worden uitgevoerd in brut aluminium.

Klik op de tekening voor een vergroting